voor u of uw medewerkers

Lees wat paardenspiegelen kan betekenen

Zowel zakelijk als particulier

Direct contact

Ervaringen met Paardenspiegelen

De klant aan het woord

Super leuke en nuttige ervaring rijker.

Ook deze keer mooie inzichten gekregen over mijn eigen gedrag dankzij een paard en natuurlijk Luuk Wink. In eerste instantie door een groepsopdracht daarna door het kijken naar andere mensen, maar daarna zeker ook door mijn eigen persoonlijke  “paardendate “. Met knikkende knieën (vind paarden best wel beetje boel eng) de paardenbak in en met een nieuwe kijk op mijn eigen gedrag de bak weer uit. 

Om vanaf vandaag met knikkende knieën en vol goede moed in het “echte leven” zowel zakelijk als privé het geleerde toe passen.

Angelique Klompmaker

Op woensdag 16 maart heb ik deelgenomen aan het paardenspiegelen. Dit was een onderdeel van de training leidinggeven.

De deelnemers van onze groep gingen om de beurt met Luuk Wink de paardenbak in, terwijl de rest van de groep aan de kant bleef en van  Femmie uitleg kreeg wat betreft het gedrag van het paard. Door hoe het paard in de bak op ieder van de deelnemers afzonderlijk reageerde, kwam ook bij iedere deelnemer naar voren wat bij hem/haarzelf de aanleiding is voor bepaald gedrag bij het paard. In mijn geval liep het paard netjes met mij mee op mijn commando. Hij bleef echter niet achter of recht naast mij lopen, maar liep een stap op mij voor, wat natuurlijk niet de bedoeling was aangezien ik in dit geval de leiding over het paard hoorde te hebben en hoorde aan te geven waar we samen heen gingen. Daaruit kwam naar voren dat ik duidelijker grenzen mag aangeven en waar nodig “stop” mag roepen.

Met dit inzicht  in gedachten ben ik opnieuw met het paard gaan lopen, maar al gauw liep het paard weer een stap voor. Na een hint van Luuk om mijn grenzen uit te stralen, kreeg ik iemand uit mijn omgeving in gedachten die ik grenzen moet gaan aangeven en waar ik stop tegen moet gaan zeggen. Dit gaf mij te plekke de motivatie en energie om dat te gaan doen. Ik projecteerde deze persoon vervolgens voor mezelf op het paard. We gingen weer samen lopen en vanaf dat moment bleef het paard een stap achter mij lopen en stopte hij wanneer ik het aangaf.

De dag heeft mij zo een belangrijk inzicht gebracht waar ik heel dankbaar voor ben!

Thea Kers

Al nieuwsgierig geworden?

Kom erachter wat paardenspiegelen voor u kan betekenen op zowel persoonlijk als zakelijk gebied!

Super leuke dag gehad bij cursus spiegelen met paarden. Waarbij paard jou ging scannen, ging kiezen waar die het liefst was, hoe jij je moet opstellen tegenoverhet paard maar ook dat het paard aangeeft waar jij staat in de groep.

Als laatst deze lieve hengst een 2 jarige fries mij als eerst een beetje ging scannen en dus hetzelfde aangaf als de andere paarden.

Jamie Popma

“Voordat de cursus Paarden Spiegelen begon was ik lichtelijk gespannen. Ik was niet sceptisch over de cursus, maar vroeg mij wel af wat er te gebeuren stond. Op één of andere manier was ik bang iets wat confronterend was tegen te komen. Integendeel. Ik kreeg juist voor mijn gevoel bevestiging. Bevestiging dat ik goed bezig ben. Dat spanning gleed van mij af en er ontstond een klein moment van emotie waarbij het paard mij direct wist te troosten. Dat bezorgde mij stiekem wel een kippenvel momentje.

De begeleiding tijdens de cursus heb ik als zeer prettig ervaren. Ik was erg geïntrigeerd gedurende alle spiegelmomenten van medecursisten. Daarmee heb ik niet alleen voor mijzelf geleerd, maar ook weer in een groter geheel. Dank daarvoor!”.

Arjen Post

Indrukwekkend en zo bijzonder om te mogen ervaren hoe paarden kunnen spiegelen.
In een fractie van een seconde reageert het paard. Dat het paard mij vertelt wat op dit moment de juiste stap voor mij is, maakt me sprakeloos.

Hartelijk dank voor de fijne dag en de manier waarop jullie hier invulling en begeleiding aan hebben gegeven.

Baukje Rekker

“Toen m’n collega zei dat zij het wel interessant vond om een workshop PaardenSpiegelen te volgen, ben ik met haar mee gegaan want ze wilde liever niet alleen. Prima, maar ik hoef me natuurlijk niet door een paard te laten vertellen hoe ik in elkaar zit. Althans, dat dacht ik toen. Dus met die houding stapte ik de bak in. Ik was enorm sceptisch, maar ik hou ook wel van een uitdaging.  In de paardenbak was een omheining gemaakt waar het paard in stond. We waren met een mannetje of 8 en iedereen kreeg de kans om persoonlijk gespiegeld te worden. Toen ik bij het paard ging staan was het de bedoeling om contact te maken. Ik dacht dat wel even te kunnen doen, maar toen ik in de bak stapte bleef het paard ver bij mij vandaan. De trainer/ coach begon me vragen te stellen en alsof de duvel ermee speelde.. ik beantwoordde de vragen en het beest kwam ineens op me af en ging bij me staan. Er waren wat dingen die ik nog niet met mijn werkgever had uitgesproken en die zaten mij in de weg. Ik dacht dat het beter was om er niks mee te doen en heb het wat weggestopt. Blijkbaar merkte het paard dit meteen op en gaf dit aan mij terug.  Het was alsof ik een mri scan kreeg maar dan op mentaal/ emotioneel vlak. Heel apart. Ik heb nu de dingen met mijn werkgever uitgesproken en ik voel me daardoor best opgelucht. Gek dat een dag, waarvan je denkt ff een lolletje te maken, zoveel impact heeft gemaakt. Echt een aanrader dus!“

Hans de Vreeze
© Copyright - Paardenspiegelen